Zaterdag 19 januari. De zon scheen uitbundig, maar het was koud. IJskoud. In Leeuwarden werd er zelfs over een zestiende Elfstedentocht gefluisterd. In Bergen op Zoom werd er daarentegen volop lawaai gemaakt. En dan niet bij een B-sport zoals schaatsen, maar bij een van de meeste edele sporten op aarde. Precies. Tafeltennis!

Junioren

In totaal 24 sportievelingen deden mee met de jaarlijkse clubkampioenschappen. Bij de junioren streden tien fanatieke spelers om het clubkampioenschap in een dubbel- en enkeltoernooi. Bij de dubbel was het bijzonder spannend omdat er maar liefst drie koppels met drie winstpartijen eindigden. Op basis van onderlinge resultaten mochten Pepijn Kunst en Wessel Sizoo zich uiteindelijk uitroepen tot winnaars van het dubbeltoernooi. De tweede plaats was weggelegd voor Dorien van Sluijs en Madeleine van der Borght.

In het enkeltoernooi werd de Open 2 overtuigend gewonnen door Olivier Danowski. Stijn Cloots verloor alleen van Olivier en werd daardoor knap tweede. In de Open 1 was er ook geen twijfel over de plaatsverdeling. Lisa van der Velde eindigde op de tweede plaats en met alleen maar overwinningen was Dorien van Sluijs de terechte winnares. Zij mag zich dit jaar dan ook clubkampioen bij de junioren noemen!

Senioren

Bij de senioren werd het dubbeltoernooi gespeeld in de vorm van een zevenkamp. Met één verliespartij werden Erik van Broekhoven en René van der Heijden tweede. Ze verloren alleen van Peter Stolk en Thomas Nipius die op de eerste plek eindigden.

Net als bij de junioren waren er ook bij de senioren twee poules. In de Open 2 is een eervolle vermelding voor Rob Bartelen gepast. Hij is net een maand lid en wist al een knappe derde plaats te behalen. De twee prijswinnaars waren uiteindelijk Rafael Fructuoso van der Veen en Joost Verbogt. Joost wist ongeslagen te blijven en daarmee de Open 2 te winnen.

In de Open 1 was op voorhand alles mogelijk. Al snel bleek echter dat er vooral een strijd zou plaatsvinden om de tweede plek. Thomas Nipius trok hierbij aan het langste eind. Peter Stolk wist zijn favorietenrol waar te maken en kwam ongeslagen naar voren als winnaar in de Open 1 en is daarmee de clubkampioen voor 2019! Hij ging dan ook naar huis met de schitterende wisselbeker die net als alle overige bekers waren gesponsord door Stragac.