TTV Het Markiezaat in de prijzen

Zondag 24 april werd het door corona uitgestelde Batswingers toernooi 2021 alsnog gespeeld. Het Markiezaat nam deel met verschillende koppels maar door de nieuwe datum waren er wel wat wijzigingen nodig aan de koppels vanwege vakanties en werkverplichtingen. Uiteindelijk kwamen er 11 spelers uit voor Het Markiezaat op het toernooi in Gilze. In de vroege ochtend om 07.30 uur werd er vertrokken en eenmaal aangekomen in de zaal bleek dat er weinig inspeel mogelijkheden waren vanwege drukte en aantal tafels. Het Markiezaat ging er slim mee om door dan maar in te spelen met een potje rond de tafel zodat toch iedereen wat ballen had geslagen voordat we van start gingen.

Bij de senioren mocht Jacco Schoone in Klasse 1 spelen en proberen zijn titel te verdedigen. Jacco speelde met Vicky Schijven van Belcrum omdat van beiden hun originele speelpartner had afgemeld. In de poule moesten zij nog wennen aan elkaar in het dubbelspel maar in de enkels bleken ze sterk genoeg om als 1ste door te gaan in de poule. In de halve finale bleek dat het dubbelspel er inmiddels goed ingeslepen was en mochten ze dit ook in de finale laten zien. In de finale troffen ze immers de nummer 2 uit de poulefase waarvan in de ochtend nog hun enige dubbel verloren werd. Nu werd de dubbel wel binnengehaald en omdat Jacco heel het toernooi in de enkels ongeslagen bleef was dit voldoende om de titel mee naar huis te nemen.

Richard Abdullah en nieuw lid Miles Kiss die ook op het laatste moment opgeroepen was omdat de speelpartner van Richard had afgemeld kwamen uit in Klasse 3. Miles liet direct zien dat de vereniging een goede speler aan hem heeft door het merendeel van zijn partijen te winnen. Richard speelde door een zware nacht wisselvallig maar wist op de juiste momenten te pieken waardoor ook hun als 1ste eindigde in de poulefase. In de halve finale troffen ze echter een tegenstander die een maatje te groot was en ondanks het goede spel was dit het eindstation voor dit Markiezaat koppel.

Marvin Sluijter en Frans Reurling speelden samen in Klasse 5. Van tevoren wisten de mannen dat het zwaar ging worden omdat ze één van de lager geplaatste teams waren. Met veel knokken en werken werd er nog wel een enkele keer gejuicht maar de poulefase was wel het einde voor dit koppel waarna ze zich op de loterij focuste. Hierin bleken de mannen specialisten te zijn en konden ze alsnog meerdere prijzen mee naar huis nemen.

Bij de jeugd speelden Lisa van der Velde en Ferre Huizinga in Klasse 2. Het waren allemaal spannende potten waarbij veel beslissingen pas in de 5de game vielen. Helaas vielen de meesten daarvan de verkeerde kant op en werd dit koppel in de poulefase uitgeschakeld.

Pepijn Kunst en Kenzo Huizinga mochten het in Klasse 3 proberen. Deze jongens lieten in de poulefase zien dat er rekening met ze gehouden moest worden en gingen ze vrij eenvoudig als 1ste door. Ook in de halve finale lieten ze er geen gras over groeien en speelden ze zich naar de finale. Helaas moesten ze in de finale hun meerdere erkennen en de tegenstander uiteindelijk feliciteren. Toch een knappe 2de plaats.

Koert Roks mocht met Patrick van Dijke, die ook in viel voor de originele speelpartner van Koert, de Klasse 4 proberen te gaan winnen. In de poule gingen deze jongens ook fluitend door naar de halve finale waar ze pas hun eerste echte tegenstand troffen. Ook deze horde werd genomen en gingen ze op voor de titel. Het werd uiteindelijk een thriller waarin pas in de allerlaatste wedstrijd de beslissing viel. Helaas voor ons koppel viel het op de beslissende momenten net de verkeerde kant op. Desondanks een mooie 2de plek en weer een mooie trofee voor op de schoorsteenmantel.

Door de goede resultaten kwam Het Markiezaat ook ver voor de verenigingsprijs maar omdat een aantal vereniging beduidend meer spelers had meegenomen eindigden ze uiteindelijk op de 4de plaats. Deze mooie resultaten werden uiteindelijk door de spelers nog gevierd bij de grote gele M en werden alvast de tactieken besproken voor december wanneer de 2022 editie op het programma staat.