Zondag 23 januari zijn de Clubkampioenschappen Enkel 2021 gespeeld. Vanwege corona heeft dit toernooi in het nieuwe jaar plaatsgevonden. Hoewel het toernooi binnen slechts anderhalve week is georganiseerd, mochten we toch 24 deelnemers verwelkomen, waaronder 7 jeugdleden! Er werden twee toernooien gespeeld. Het Open Kampioenschap, waar alle deelnemers kans hadden op de titel Clubkampioen 2021. En een toernooi in de eigen klasse. Na de poulefases van het Open Kampioenschap ging iedereen door naar de Open 1, Open 2 of Open 3. Kortom, men kwam genoeg aan spelen toe om in vorm te raken voor de aanstaande competitie!

OPEN TOERNOOI

Open Poule A
In deze poule had Bob van Geffen, favoriet voor de eindtitel, geen problemen om door te gaan naar de volgende ronde. Alleen tegen zijn zoon Tobias had hij het zwaar (3-2 winst). De jonge Tobias, als 9e geplaatst voor de eindtitel ging met zijn vader mee door ten koste van Pieter Baas. Pieter moest genoegen nemen met een plaats in de Open 2.

Eindstand Poule A

 1. Bob van Geffen
 2. Tobias van Geffen
 3. Pieter Baas
 4. David van Driel
 5. Yair Ben-Harosh
 6. Patrick van Dijke

 

Open Poule B
In Poule B waren er geen verrassingen. Peter Stolk, als 2e geplaatst voor de eindtitel, had geen moeite om als eerste te eindigen in zijn poule. Samen met Walter Bierman stroomde hij door naar het hoofdtoernooi.

Eindstand Poule B

 1. Peter Stolk
 2. Walter Bierman
 3. Adnan Bayrak
 4. Wout Withagen
 5. Dorien Versluijs
 6. Madeleine van der Borght


Open Poule C
In deze poule was Sjoerd Stoffels groepshoofd. Sjoerd en Rob Oostelbos gingen eenvoudig door naar de Open 1. Pepijn Kunst verraste door ten koste van Marvin Sluijter een ticket in de Open 2 te bemachtigen!

Eindstand Poule C

 1. Sjoerd Stoffels
 2. Rob Oostelbos
 3. Frans Reurling
 4. Pepijn Kunst
 5. Marvin Sluijter
 6. Gerda Gelijnse


Open Poule D
Danny Bogers was samen met Harvey van Loon de favoriet om door te gaan naar de Open 1. Ze maakten die rol dan ook allebei waar. Opvallend in deze poule was het goede spel van de jonge Lando Minheere. Lando, die zich net 2 maanden tafeltennisser mag noemen, verraste vriend en vijand met zijn goede spel. Resultaat kon hij nog niet behalen tegen de meer ervaren spelers in de poule, maar onthoud zijn naam want hij komt eraan!

Eindstand Poule D

 1. Danny Bogers
 2. Harvey van Loon
 3. Boris Levin
 4. Lisa van der Velde
 5. Koert Roks
 6. Lando Minheere

Open 1 Play-offs
Waar Bob, Peter en Danny hun kwartfinalewedstrijden wonnen, was daar weer Tobias die voor een verrassing zorgde. Hij schakelde hoofdklasse speler Sjoerd Stoffels uit in de kwartfinale! Daarna maakte hij korte metten met Danny Bogers om vervolgens in de finale aan te mogen treden tegen zijn oude heer. Bob van Geffen ontsnapte namelijk in de halve finale tegen Peter Stolk die een 2-0 voorsprong niet om kon zetten in een overwinning. Hoewel Tobias goed speelde in de finale, liet Bob het niet te spannend worden en veroverde de titel van Clubkampioen 2021!

Open 2 Play-offs
Pieter en Adnan wonnen op ervaring van hun jeugdige tegenstanders. Helaas moest Wout Withagen geblesseerd opgeven. Frans en David vochten een ware thriller uit, waar David de Zeeuwse eer met verve verdedigde en doorstootte naar de halve finale. Daar schakelde David Boris Levin uit en mocht de finale spelen tegen Pieter Baas die in de halve finale Adnan Bayrak over de knie had gelegd. De finale was een prooi voor Pieter die daarmee de Open 2 won!

Open 3 Play-offs
Helaas moest Gerda Gelijnse in de Open 3 geblesseerd opgeven, waardoor Dorien een gratis ticket kreeg voor de halve finale. Daar moest ze haar meerdere erkennen in Yair die het vervolgens in de finale mocht opnemen tegen Marvin Sluijter. Marvin had achtereenvolgens Patrick van Dijke en Koert Roks verslagen en speelde het hele toernooi erg goed. Toch was Yair Ben-Harosh in de finale de sterkste en pakte dus de titel in de Open 3!


EIGEN KLASSES

Naast het open kampioenschap werd er ook gespeeld in drie eigen klasses: A-Senioren, B-senioren en Jeugd.

A-klasse Poule 1
Deze poule bestond uit Bob van Geffen, Danny Bogers en Rob Oostelbos. In de A-klasse gingen de nummers 1 van de poules door en de beste nummer 2. Het was dus zaak om je huid duur te verkopen als je niet eerste kon worden. Dat vergrootte de kans immers op het laatste ticket voor de halve finale. Bob had zoals verwacht geen moeite met Danny en Rob. Maar Rob speelde furieus tegen Danny waardoor Bogers het onderspit moest delven. Rob werd 2e in deze poule en mocht dus hopen op een halve finale…

A-klasse Poule 2
Peter Stolk, Pieter Baas en Harvey van Loon mochten het tegen elkaar opnemen. Peter Stolk won beide partijen maar moest flink aan de bak tegen een ontketende Pieter Baas. Harvey speelde goed, maar kwam tekort om aanspraak te maken op een vervolg in dit toernooi. Pieter Baas deed goede zaken en mocht als beste nummer 2 door naar de halve finale.

A-klasse Poule 3
Sjoerd Stoffels, Walter Bierman en Adnan Bayrak mochten het in deze poule onderling uitvechten. Sjoerd werd zoals verwacht 1e. Walter werd 2e, maar kwam een game tekort om de toernooileiding aan het rekenen te brengen voor de felbegeerde halve finale plaats.

A-klasse Play-offs
In de halve finales gaf Pieter alles om de finale te halen, maar hij ging strijdend ten onder tegen Bob. Teamgenoten Peter en Sjoerd mochten het onderling uitvechten en daar kwam Peter Stolk als winnaar uit de strijd. Hoewel Peter weer geweldig speelde redde hij het net niet tegen Bob. Bob won naast de open titel dus ook het kampioenschap in de A-klasse!

B-klasse Poule 1
In de B-klasse waren er twee poules waarbij de nummers 1 en 2 doorstroomden naar de halve finales. De poule bestond uit Frans, David, Marvin en Dorien. Op papier zou je Frans en David in de volgende ronde verwachten, maar zoals eerder benoemd in dit verslag speelde Marvin marvelous! Marvin domineerde de poule en sloot deze als nummer 1 af. In zijn kielzog ging David mee naar de halve finale.

B-klasse Poule 2
Boris, Wout en Yair bezette deze poule nadat Gerda zich helaas moest terugtrekken. Boris en Wout kwalificeerden zich voor de halve finale, maar helaas moest ook Wout zich terugtrekken. Hierdoor was het uiteindelijk toch Yair die naar de halve finale ging.

B-klasse Play-offs
Een ontketende Marvin Sluijter versloeg in de halve finale Yair die ook een goed toernooi speelde. De partij tussen Boris en David was spannend, maar David won het Zeeuws-Russische gevecht. In de finale trok Marvin de vorm van de dag door en zo won hij verrassend, maar bovenaal verdiend, de B-klasse!

Jeugd-Klasse Poule 1
De zeven jeugdleden speelden in twee poules waar de nummers 1 en 2 de halve finale mochten spelen. Lisa, Koert en Madeleine mochten het onderling uitmaken. Lisa won de poule en ook Koert mocht nog door. Helaas voor Madeleine eindigde haar campagne hier.

Jeugd Klasse Poule 2
Tobias van Geffen, verliezend finalist van de Open 1 was de topfavoriet om de Jeugd-Klasse te winnen. Hij maakte zijn favorietenrol in de poule waar door als eerste door te gaan. Pepijn werd 2e in de poule ten koste van Patrick en Lando.

Jeugd-Klasse Play-Offs
De halve finale tussen “ik mep keihard”-Lisa en “ik verdedig me een ongeluk”-Pepijn werd gewonnen door de aanvalster. Zij mocht proberen Tobias in de finale van de titel af te houden nadat Tobias zijn partij tegen Koert had gewonnen. Koert speelde een goed toernooi, maar strandde dus in de halve finale. Hoewel Lisa er alles aan deed, was Tobias een maatje te groot en ging hij er met de Jeugdtitel vandoor.


TOT SLOT
Het was een supergezellig toernooi, waarbij het natuurlijk jammer was dat we nog een gesloten kantine hadden en veel leden door corona niet mee konden doen. Toch was het een zeer geslaagde dag!

Doordat het toernooi in korte tijd is georganiseerd was het niet mogelijk om mooie prijzen te regelen. Daarom worden de 1e en 2e prijzen op een later moment uitgereikt. Hierover volgt later bericht.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Die waren de clubkampioenschappen enkel 2021. Hou de mededelingen dit jaar goed in de gaten want we hebben de clubkampioenschappen dubbel 2021 en clubkampioenschappen 2022 nog tegoed! We hopen jullie daar in grote getale weer te zien!