Competitie jeugd

Aanmeldformulier

Tafeltennisvereniging Het Markiezaat biedt jouw zoon of dochter de mogelijkheid om deel te nemen aan de jeugdcompetitie. Op deze pagina kun je lezen wat dit inhoudt en inschrijven voor het komende seizoen!

Najaarscompetitie 2024

De najaarscompetitie vindt plaats van september tot november en bestaat uit 10 wedstrijden. Iedere competitiewedstrijd speel je in een team van 3 spelers. Er worden 9 enkelwedstrijden gespeeld en één dubbelwedstrijd. De meeste verenigingen spelen op zaterdagochtend of zaterdagmiddag. Het is dus belangrijk dat je kind heel de zaterdag beschikbaar is.


Thuiswedstrijden

Tijdens de thuiswedstrijden op De Staakberg is er altijd een begeleider van de club aanwezig. Deze zal je kind tijdens het spelen zoveel mogelijk begeleiden. De wedstrijden duren meestal 3 tot 4 uur.


Uitwedstrijden

De ouders spreken (meestal gecoördineerd door een begeleider) vooraf met elkaar af wie naar welke wedstrijd rijdt. De kinderen worden meestal thuis opgehaald en na de wedstrijd weer thuisgebracht.
Tijdens de wedstrijd blijf je aanwezig en begeleid je voor zover mogelijk de kinderen tijdens het spelen. Het is niet noodzakelijk dat je verstand hebt van tafeltennissen. De kinderen tellen zelf en geven elkaar tips.


Kledingvoorschrift

Alle competitiespelers zijn verplicht een verenigingsshirt te dragen tijdens competitiewedstrijden. Je schaft dit shirt zelf aan tenzij er sprake is van een teamsponsor. Afhankelijk van ons sponsorcontract worden de shirts gepast en opgehaald bij de sponsor of op de vereniging. Dat laten we uiteraard op tijd weten. Het verenigingsshirt wordt eens in de vier jaar vervangen. De eerstvolgende nieuwe lijn komt in het najaar van 2026. De overige kledij mag naar eigen keuze (geen witte broek of rok en geen zwarte schoenzolen) worden gekozen.


Bardienst

Zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven. Daarom verwachten we van alle ouders dat ze naast het rijden naar de uitwedstrijden ook een bijdrage leveren in de vorm van 1 of 2 bardiensten per seizoen.
Een bardienst houdt in dat je koffie, thee, een tosti, broodje kroket of frikandel, snoep en drinken verkoopt. Er is een duidelijke instructie aanwezig om e.e.a. uit te leggen maar uiteraard is er ook altijd een coach of ervaren ouder aanwezig die even kan helpen met opstarten. De bardienst duurt van drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd tot het einde van de wedstrijd. Ook de bardiensten worden in onderling overleg vastgelegd.


Sluitingsdatum inschrijving

De mogelijkheid tot aanmelden eindigt op woensdag 1 mei 2024.


Wij hopen van harte dat jouw kind de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan de jeugdcompetitie. Want wat is er mooier dan alles wat er tijdens de trainingen wordt geleerd in de praktijk te brengen tijdens de wedstrijden!

Gegevens kind

Indien kind oud genoeg is (vanaf ca 15 jaar) mogen ze ook bij senioren meespelen en zijn geen meerkosten aan verbonden. Wij kunnen kinderen die oud genoeg zijn al bij een seniorenteam als reserve extra op de lijst zetten zodat ze eens kunnen proeven hoe het daar eraan toe gaat en uiteraard is het tevens een mooie leerervaring om verschillende speelstijlen te ontdekken. Een kind heeft geen verplichting om mee te spelen maar kan indien hij wil aangeven aan het team dat hij wil meespelen of in nood (bij bijvoorbeeld ziekte of blessures) een keer wil meedoen. Hiervoor zijn er naar de ouders geen verplichtingen aangezien vervoer en bardiensten door de seniorenteam zelf geregeld wordt.