De voor- en najaarscompetitie

Er is een voorjaarscompetitie in de maanden, februari, maart, april en soms nog in mei, soms wordt er al eind januari begonnen. De najaarscompetitie vindt plaats in de maanden september, oktober, november en begin december. Iedere competitie bestaat uit 10 wedstrijden die meestal op zaterdag ochtend of middag worden gespeeld. Het is dus belangrijk dat uw kind heel de zaterdag beschikbaar is. Iedere wedstrijd wordt met 3 spelers gespeeld, 10 wedstrijden waarvan 1 dubbel.


Thuiswedstrijden

Tijdens de thuiswedstrijden op De Staakberg is er altijd een begeleider van de club aanwezig en zal uw kind tijdens het spelen zoveel mogelijk begeleiden. De wedstrijden duren meestal 3 tot 4 uur.


Uitwedstrijden

De ouders spreken (meestal gecoördineerd door een begeleider) vooraf met elkaar af wie naar welke wedstrijd rijdt. De kinderen worden meestal thuis opgehaald en na de wedstrijd weer thuisgebracht.
Tijdens de wedstrijd blijft u aanwezig en begeleidt u voor zover mogelijk de kinderen tijdens het spelen. Het is niet noodzakelijk dat u verstand heeft van tafeltennissen. De kinderen jureren zelf en geven elkaar tips.


Kledingvoorschrift

Uw kind is verplicht een shirt van de vereniging te dragen. Om de juiste maat te weten kunt u een shirt passen bij Jansen Sport, Antwerpsestraat 17, 4611 AB Bergen op Zoom. Vervolgens wordt het shirt besteld (en bedrukt) en wordt u op de hoogte gebracht wanneer het shirt klaar is. De kosten voor een verenigingsshirt kunt u navragen bij Jansen Sport of de penningmeester. De overige kledij mag naar eigen keuze (geen witte broek en geen zwarte schoenzolen) worden gekozen.


Bardienst

Zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven. Daarom wordt van u verwacht dat u naast het rijden naar de wedstrijden ook nog een bijdrage levert in de vorm van 1 of 2 bardiensten per seizoen.
Een bardienst houdt in dat u koffie, thee, een tosti, broodje kroket of frikandel, snoep en drinken verkoopt. Er is een duidelijke instructie aanwezig om e.e.a. uit te leggen maar uiteraard is er ook altijd een coach of ervaren ouder aanwezig die even kan helpen met opstarten. De bardienst duurt van drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd tot het einde van de wedstrijd. Ook de bardiensten worden in onderling overleg vastgelegd.
Wij hopen van harte dat u en uw kind de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan de jeugdcompetitie. Want wat is er mooier dan alles wat er tijdens de trainingen worden geleerd in de praktijk te brengen tijdens de wedstrijden!


Gegevens kind

Indien kind oud genoeg is (vanaf ca 15 jaar) mogen ze ook bij senioren meespelen en zijn geen meerkosten aan verbonden. Wij kunnen kinderen die oud genoeg zijn al bij een seniorenteam als reserve extra op de lijst zetten zodat ze eens kunnen proeven hoe het daar eraan toe gaat en uiteraard is het tevens een mooie leerervaring om verschillende speelstijlen te ontdekken. Een kind heeft geen verplichting om mee te spelen maar kan indien hij wil aangeven aan het team dat hij wil meespelen of in nood (bij bijvoorbeeld ziekte of blessures) een keer wil meedoen. Hiervoor zijn er naar de ouders geen verplichtingen aangezien vervoer en bardiensten door de seniorenteam zelf geregeld wordt.