Markiezaat Familietoernooi 2018

Gisteren (zondag 14 januari) werd voor de tweede keer het Markiezaat Familietoernooi georganiseerd. Met 12 koppels was er een prima opkomst. Titelverdedigers waren Renate Roskam (Het Markiezaat) en Koen Schuurbiers (De Pin Pongers). Het toernooi werd in twee verschillende poules gespeeld en voor de nummers 1 en 2 van elke poule was er een beker. Daarnaast mochten beide poulewinnaars in de finale strijden om de wisselbeker.

De opzet van het toernooi was dat van elk duo de sterkste tegen de sterkste en de mindere tegen de mindere een enkelpartij speelden, gevolgd door een dubbel. Hierdoor kon je dus per wedstrijd 3 punten pakken. Alle wedstrijden werden gespeeld in een best-of-3 systeem. De enige voorwaarden waar de duo’s aan moesten voldoen was dat ze familie van elkaar moeten zijn.

Poule A:
Doordat Jac & Hanny Rosenboom de favorieten Koen en Renate met 3-0 hadden verslagen bleef het tot de laatste wedstrijd spannend. Lange tijd leek het erop dat Jimmy Jansen met zijn vader Frank Jansen er met de winst ervandoor gingen, maar in de laatste onderlinge wedstrijd waren het Renate en neef Koen die toch de winst in de poule veilig gesteld hadden met 12 van de 15 punten.

Poule B:
Ook in Poule B was het tot op de laatste punten spannend. Zowel John Sluijter/Jack Sluijter, Henry van der velde/Lisa van der Velde als Marvin Sluijter/Marian Adriaansen konden in de laatste ronde nog voor de winst gaan. Uiteindelijk ging de winst naar Marvin en Marian die in de allerlaatste beslissende set met 14-12 van Henry en Lisa wisten te winnen. Daardoor Werden zij met 12 punten in de poule eerste. Gevolgd door Jack en John die ook 12 punten wisten te behalen, maar het onderlinge duel hadden verloren met 2-1.

Finale:
De finale werd gespeeld tussen Koen Schuurbiers/Renate Roskam en Marvin Sluijter/Marian Adriaansen. De opzet van de wedstrijd was hetzelfde. De eerste wedstrijd was Koen tegen Marvin. Marvin verloor deze wedstrijd echter kansloos door twee keer met 11-5 te verliezen. Bij Renate en Marian was het echter een stuk spannender. De eerste game werd door Renate met 11-9 gewonnen terwijl Marian de 2e set met dezelfde cijfers wist te winnen. In de allesbeslissende set stond Marian lange tijd voor, maar op het einde denderde Renate eroverheen. Ze won de set met 11-7. Daardoor stond het 2-0 in de wedstrijd en was de winst veilig gesteld door Renate en Koen, die voor de 2e keer op rij het familietoernooi op hun naam hebben geschreven.

Uitslag:
Poule A:
1) Koen Schuurbiers & Renate Roskam (neef en nicht) 12 punten
2) Frank & Jimmy Jansen (vader en zoon) 10 punten
3) Jac & Hanny Rosenboom (man en vrouw) 8 punten
4) Danny & Tom Bogers (broers) 7 punten
5) Fanar & Richard Abdullah(vader en zoon) 5 punten
6) Jan & Elwin IJpelaar (vader en zoon) 3 punten

Poule B:
1) Marian Adriaansen & Marvin Sluijter (tante en neef) 12 punten
2) John & Jack Sluijter (broers) 12 punten
3) Henry & Lisa van der Velde (vader en dochter) 10 punten
4) Nora Booden & Rinus Bogers (Schoonvader en Schoondochter) 8 punten
5) Igino & Jason Blesgraaf (vader en zoon) 2 punten
6) Erik & Jette van Wunnik (vader en dochter) 1 punt

Tot slot nog een klein dankwoord naar Ingrid Lijten en René van der Heiden voor het leiden van het toernooi en het harde werk achter de bar en in de keuken. We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement en volgend jaar zal er in januari weer een familietoernooi georganiseerd worden.