IMG_1656 copy

Tafeltennisvereniging Het Markiezaat is in 1968 ontstaan door een fusie van de tafeltennisverenigingen Dito en Virage. Tussen augustus 1968 en juli 1986 was de vereniging gehuisvest in de aula van het toenmalige Juvenaat aan de Antwerpsestraatweg. In de zomer van 1986 verhuisden we naar de volgende accommodatie: Gebouw-T op het voormalige Wilhelminacomplex in Bergen op Zoom, waarna we in 2009 een grote stap maakten in de ontwikkeling van onze vereniging. Gebouw-T werd omgebouwd tot een poppodium en Het Markiezaat verhuizde naar een gloednieuwe zaal aan sportpark “de Staakberg”. Deze zaal is in ons eigendom en voldoet aan alle moderne eisen waar een sporthal aan moet voldoen. Zo hebben we ruime kleedkamers voor dames en heren, een volledig ingerichte keuken, een grote kantine en natuurlijk een tafeltennisruimte waar we 10 tafels op wedstrijdformaat kunnen plaatsen. Uiteraard is onze zaal berekend op spelers en supporters met een lichamelijke beperking.

Wij zijn een vereniging waar iedereen welkom is die wil tafeltennissen. Bij onze vereniging is een aantal fanatieke trainers actief die onze jeugdleden leren tafeltennissen. Jeugdleden kunnen na verloop van tijd ook competitie gaan spelen. Op welk moment dat is, wordt bepaald in overleg tussen speler, ouders en trainer. Jeugdleden trainen één of twee keer per week. Bij de senioren is een diversiteit te vinden van recreatieve spelers tot fanatieke competitiespelers. Voor iedere senior is de mogelijkheid om minimaal één keer per week te spelen. Daarnaast is er voor competitiespelende senioren één keer per week een training. Iedere senior heeft tevens de mogelijkheid om competitie te spelen. Hierin zijn twee vormen te onderscheiden: de reguliere competitie via de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en een regionale recreantencompetitie. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking bieden wij de mogelijkheid om te tafeltennissen. Eens in de twee weken wordt er onder begeleiding training gegeven voor deze mensen. Daarnaast zijn onze L-sporters uiteraard altijd welkom op de avond waarop de senioren vrij spelen.

Naast tafeltennissen bieden wij onze leden een aanbod van activiteiten die eigenlijk niets met de sport te maken hebben. Onze evenementencommissie organiseert deze activiteiten waarbij gezelligheid voorop staat.

Kortom, TTV Het Markiezaat is een vereniging voor jong en oud, voor recreant en prestatiespeler.